6 Şubat 2017 Pazartesi

Minecraft Balık Tutma Rehberi

Minecraftta balık yemeye ve kedi evcilleştirmeye yarar. Fakat balık tutmak için neler gerekir? Nerede tutulur? gibi sorular var şimdi bu soruları cevaplayacağız.

* Olta Nasıl Yapılır?




Olta yapmak için az ve çabuk elde edilecek şeyler gerekiyor sadece 2 ip 3 çubukla bunu elde edebilirsiniz.  Çubuk için sadece 2 tahta ip ise örümcek öldürmek gerekir. Tahta için Plains,Taiga gibi biyomlardan bolca odun toplayıp "E" tuşuna basın ardından Üretim kısmından 2 odunu alt alta koyarsanız çubuk elde edeceksiniz. Ardından crafting table yani çalışma masası yaptıktan sonra. Hemen bir mağara bulun ve ya gece olmasını bekleyin örümcekler çıkacaktır. Örümceği kestiğinizde en az 1 ip düşecektir en fazla 4 hemen ip elde edip olta mızı yapalım.



* Balık Nerde Tutulur
Balık en az 7x7 bir alanda tutulur. Sınırsız Su Kaynağı gibi 4x4 alanlarda balık tutulamaz uzun derin bir havuz olmalı. Ne kadar büyük yaparsanız şansınız o kadar artar. Ama havuz yapamam diyorsanız bir deniz bulmanız gerekli. Göl gibi yerlerde az ihitmalle çıkar.


* Balık Türleri

Denizden 3 tane çıkartabileceğiniz balık türü vardır. Bunlar şöledir

Çiğ balık
Palyaço balığı
Kirpi balığı

Kirpi balığı ve palyaço balığını tutmak için Ayartma enchanti gereklidir ayartma enchantini koyduktan sonra oltanıza artık tüm balıklardan büyük bir ihtimalle çıkacaktır maalasef büyü basmasanız aşırı nadir bir şansla çıkar


 Bunun yanında Deniz Şansı diye bir büyü vardır bu büyü ise size balık tuttuğunuzda oyundaki her eşyadan çıkma şansı veriyor yani belki elmas çıkabilir balık tutarken belki büyü kitabı da çıkabilir. Deniz Şansıda bu işe yarıyor.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder