8 Mayıs 2016 Pazar

Minecraft Komut Bloğu Nedir?

:!: Minecraft Komut Bloğu Nedir?
Komut bloğu 1.4.2 Innev 0.3 Versiyonunda eklenmiş olan ve sadece gizli komutlarla alınabilen bir nesnedir bu nesneyi almak için /give <Oyuncu-İsmi> command_block -137- yazmalısınız. komut bloğu ne işe yaradığını ilk çözüldüğünde çok iyi icatlar olmasada orta güzellikte icatlar ve çoğu güzel şeyler minecraft'a getirilmişti insanlar bunu nasıl yapıyor çok zor bişey herhalde sandı ama şuan o komutları minecraft oyuncuların çoğu kitlesi biliyor komutlar kısaca şöle özetlebilir

- Say
- Tellraw
- Difficulty
- Setblock

Bu 4 komutu bilmeniz yeterli ama minecraftta komut bilmeniz size fazla bir çıkarı olmayacak fakat gerçekten böle şeylere meraklıysanız şu komutları öğrenmeniz sizin için bir komut hayatını başlatır.

- Scoreboard
- Score Data Tagları
- Data Taglar

Bunları illaki ezbere bileceksiniz diye bir şey ben hepsini ezbere biliyorum ezberlediğinizde olan tek şey daha hızlı yazarsınız istediğiniz komutu hızlıca yavma avantajınız olur Data Taglar oyunda 500'den fazladır Data taglar sizin için önemli size en iyi kullanabilecek yararlı 3 data tag mi söyleyeyim işte bunlar!

- Lock
- CustomName
- CustomNameVisible

Bunlar sayesinde çok güzel sistemler yapılıyor kısacası size 3 data tagla kolay bir makine yapıcak olursam şunu seçerdim.
- Bir Armor Stand yerleştirdikten sonra.
- /entitydata @e[type=ArmorStand] {Invisible:1b}
- - /entitydata @e[type=ArmorStand] {CustomName:Yazı}
- /entitydata @e[type=ArmorStand] {CustomNameVisible:1b}

Alın size havada duran güzel bir yazı işte data taglar ile sadece güzel şeyler yapabilirsiniz Komut bloğu kısacası bu işe yarar komutları 1.6.2 Versiyonunda 12000 lik bir karakter alınamız vardı bu 1.7.2 20000 Oldu ve 1.8 de Dahada komut geldiği için 902000 oldu büyük bir sayı olduğunu gören komutçular hemen işlerine koyuldu Ve 2014'de Tek Komut Bloğu İle Herobrine Geldi Ve Ijaminecraft işi başlattı.Ijaminecraft'ı Gören TheRedEngineer,Cinap ve daha bir çok kanal hemen bunu bir fırsat buldu ve onun gibi fazla kötü olmasada 1,2 tek komut bloğu yaptılar anlaşılan beğinildi ama herobrine'nınkisini geçemedi Ve TheRedEngineer Herobrineye fark koydu yarış gibiydi 3D MODEL'ler ve daha fazlasını yaptı.

:!: Komut Bloğu Nasıl Yapılır
Komut bloğu yapılmaz komut bloğunu almak için şu komutu yazmalısın.
Uyarı : 1.8'de bu uygulamalar değişti. 137 yerine minecraft:command_block kullanmalısın.
/give <Oyuncu-İsmi> 137
Komut bloğunuz hazır iyi kodlamalar iyi eğlenceler.

:!: Komut Bloğu Hakkında
En fazla çoğaltma : En fazla 64 (NEI,TGH Gibi modlarla 111 yapılabilir.)
Enerji : N/A (Sonsuz Enerji'si kırılmazlığı vardır.)
Yenilebilir mi? : Yenilemez (Bazı TMF gibi modlarla yenilebilir hale dönüştürelebilir.)
Ne işe yarar : Kodlama eğlenmek için. (Bazı TCMD gibi modlarla daha değişik şeyler yapılabilir)
Kodu : 137 (1.8X,1.9X Versiyonlarında minecraft:command_block olarak değiştirildi.)
Tipler : Chain,Repeat,Normal

:!: Komut Bloğunun Doğuşu
Komut bloğunun fikri Jeb_ Tarafından çıkmıştır jeb düşünürken güzel bir şey olabilir derken komutlarla oynamıştırki aklına neden sadece Chat kısmında komut yazılıyor buna özel bir blok yapılabilir diye düşündü ve hemen işe koyuldu bunu getiriyordu yarıda bıraktı ve twitter'a So this block will be able to run cmds on redstone signals. With proper commands, many things can be scripted yazmıştır bunun anlamı Bir blok gelicek bunda kod yazabileceksiniz onu redstone enerjisi ile çalıştaracak ve sistemler yapabileceksiniz dedi ve ondan sonraki snapshotta komut bloğu geldi.
Jeb twitter.jpgSo this block will be able to run cmds on redstone signals. With proper commands, many things can be scripted

:!: Komut Bloğu Tipleri
Komut bloğu tipleri 3 e ayrılır tekrarlama zincirli ve normal ve işte size bunları anlatıcam
Tekrarlama : Tekrarlama aynı komutu saniyede Sonsuz kere tekrarlar sanırım salise'de 1000 defa tekrarlıyor içine yazdığımız komutu sistem yapmadan güzel bir komut blok çeşiti.
Zincirli : Artık redstone iletişicisene gerek yok redstone iletişiçisi yerine bunu koyuyoruz onunla aynı işi görüyor bir komuttan diğer komutu redstone enerjisi veriyor tüm komutlar sonuçta çalışıyor.
Normal : 1.4.2'da eklenen içine komut yazıp çalıştırdığımız normal komut bloğumuz.

:!: Komut Bloğu Gizlilikleri
Komut bloğunun korkunç gerçeklerini öğrenmek istermiydiniz işte gerçekleri bunlar sadece eskiden 1.4.2 sürümlerinde geçerliydi sadece bir snapshotunda / gelmişti yazdığımızda #rotaerCbeJ yazıyordu ve tersten okudunuzmu CreatorJeb yazıyor yani yapımcısı jeb Tek bir bu gizliliği var arkadaşlar.

3 yorum: